Latest Notes

Amarnath-Sister Nivedita MCQs and Answers | Class 11 The Swami and Mother-Worship MCQs and Answers | Sister Nivedita An Astrologer’s Day MCQs and Answers | Class 11 Chapter 3 As You Like It- William Shakespeare | Class 11 Chapter 2 Othello- William Shakespeare | Class 11 Chapter 1 Macbeth- William Shakespeare | Class 11 The Second Coming – W B Yeats | class 11 English new syllabus And Still I Rise – Maya Angelou | Class 11 English new syllabus Class 11 English Texts (New Syllabus) WBCHSE THE MAN WHO WISHED TO BE PERFECT from Folk Tales of Bengal by Lal Behari Dey

1. He proclaimed very clearly that he had come to give the good news.

Answer: That he had come to give the good news was proclaimed by him very clearly.

2. How can you love God whom you do not see?

Answer: How can God be loved who is not seen by you?

3. We have been created to love and be loved.

Answer: God has created us to love and be loved.

4. We are talking of peace.

Answer: Peace is being talked of by us.

5. What have we done for the child?

Answer: What has been done for the child by us?

6. I will give you something terrifying.

Answer: You will be given something terrifying by me.

7. They can teach us so many beautiful things.

Answer: So many beautiful things can be taught us by them.

8. This is something that we all want.

Answer: This is something that is wanted by us all.

9. We will take care of you.

Answer: You will be taken care of by us.

10. She took hold of my hand.

Answer:  My hand was taken hold of by her.

11. Some of you have already got it.

Answer: It has already been got by some of you.

12. It always surprised me very much.

Answer: I am always surprised very much at it.

13. St. Francis of Assisi composed this prayer.

Answer: This prayer was composed by St. Francis of Assisi.

14. We all want this.

Answer: This is wanted by all of us.

15. We have been created to live that peace.

Answer: God has created us to live that peace.

16. What did she do with him?

Answer: What was done with him by her?

17. He gave him to Virgin Mary.

Answer: He was given by him to Virgin Mary.

18. How can you love God?

Answer: How can God be loved by you?

19. He recognized the Prince of Peace.

Answer: The Prince of Peace was recognized by him.

20. You did it to me.

Answer: It was done by you to me.

21. I have loved you.

Answer: You have been loved by me.

22. He made himself the bread of life.

Answer: He was made the bread of life by himself.

23. They are forgotten.

Answer: People forget them.

24. I never forget an opportunity.

Answer: An opportunity was never forgotten by me.

25. I did not see a single one with a smile on their face.

Answer: Not a single one was seen with a smile on their face by me.

26. I will not forget you.

Answer: You will not be forgotten.

27. Our parents wanted us.

Answer: We were wanted by our parents.

28. We are talking of peace.

Answer: Peace is being talked of by us.

29. We love them.

Answer: They are loved by us.

30. Let us bring the child back.

Answer: Let the child be brought back (by you).

31. Tell them come.

Answer: Let them be told to come.

32. We are doing another thing.

Answer: Another thing is being done by us.

33. What have we done for the child?

Answer: What has been done by us for the child?

34. Please don’t destroy the child.

Answer: You are requested not to destroy the child.

35. Have we really made the children wanted?

Answer: Have the children been really made wanted by us?

36. We will take care of you.

Answer: You will be taken care of by us.

37. We are teaching our beggars.

Answer: Our beggars are being taught by us.

38. We have sent words to all the clinics.

Answer: Words have been sent by us to all the clinics.

39. We are fighting abortion by adoption.

Answer: Abortion is being fought by adoption by us.

40. We will get a home for the child.

Answer: A home will be got by us for the child.

41. We have saved thousands of lives.

Answer: Thousands of lives have been saved by us.

42. We will take the child from you.

Answer: The child will be taken from you by us.


Class XI English (Mindscapes)Textual Grammar

Spread the love

You cannot copy content of this page