Latest Notes

Amarnath-Sister Nivedita MCQs and Answers | Class 11 The Swami and Mother-Worship MCQs and Answers | Sister Nivedita An Astrologer’s Day MCQs and Answers | Class 11 Chapter 3 As You Like It- William Shakespeare | Class 11 Chapter 2 Othello- William Shakespeare | Class 11 Chapter 1 Macbeth- William Shakespeare | Class 11 The Second Coming – W B Yeats | class 11 English new syllabus And Still I Rise – Maya Angelou | Class 11 English new syllabus Class 11 English Texts (New Syllabus) WBCHSE THE MAN WHO WISHED TO BE PERFECT from Folk Tales of Bengal by Lal Behari Dey

1. Sir Mohan threw out his chest.

Answer: His chest was thrown out by Sir Mohan.

2. Sir Mohan smoothed his Balliol tie.

Answer: The Balliol tie was smoothed by Sir Mohan.

3. She wore a dirty white sari with a red border.

Answer: A dirty white sari with a red border was worn by her.

4. She hailed a passing railway coolie.

Answer: A passing railway coolie was hailed by her.

5. The coolie flattened his turban to make a cushion.

Answer: His turban was flattened by the coolie to make a cushion.

6. The coolie hoisted the steel trunk on his head.

Answer: The steel trunk was hoisted on his head by the coolie.

7. Lady Lal picked up her brass tiffin carrier.

Answer: The brass tiffin carrier was picked up by Lady Lal.

8. You’ll find room in the zenana.

Answer: Room will be found in the zenana by you.

9. Then I might as well get over the bother of eating.

Answer: Then the bother of eating might as well be gotten over by me.

10. Lady Lal opened the brass carrier and took out a bundle of cramped chapattis.

Answer: The brass carrier was opened by Lady Lal, and a bundle of cramped chapattis was taken out by her.

11. I can’t understand English and don’t know their ways.

Answer: English can’t be understood by me, and their ways are not known to me.

12. He did not like her poor illiterate relatives.

Answer: Her poor illiterate relatives were not liked by him.

13. The clanging of the bell announced the approaching train.

Answer: The approaching train was announced by the clanging of the bell.

14. She found a seat by the window.

Answer: A seat by the window was found by her.

15. She produced a two-anna bit from a knot in her sari and dismissed the coolie.

Answer: A two-anna bit was produced from a knot in her sari by her, and the coolie was dismissed.

16. She then opened her betel case.

Answer: Her betel case was then opened by her.

17. These she thrust into her mouth.

Answer: Into her mouth, these were thrust by her.

18. The arrival of the train did not disturb Sir Mohan Lal’s sang-froid.

Answer: Sir Mohan Lal’s sang-froid was not disturbed by the arrival of the train.

19. He wanted everything ‘tickety-boo’ and orderly.

Answer: Everything ‘tickety-boo’ and orderly was wanted by him.

20. In his five years abroad, Sir Mohan had acquired the manners and attitudes of the upper classes.

Answer: In his five years abroad, the manners and attitudes of the upper classes had been acquired by Sir Mohan.

21. He rarely spoke Hindustani.

Answer: Hindustani was rarely spoken by him.

22. I’ve finished with it.

Answer: It has been finished with by me.

23. Perhaps someone would recognize his Balliol tie.

Answer: Perhaps the Balliol tie would be recognized by someone.


Class XI English (Mindscapes)Textual Grammar

Spread the love

You cannot copy content of this page