Latest Notes

Amarnath-Sister Nivedita MCQs and Answers | Class 11 The Swami and Mother-Worship MCQs and Answers | Sister Nivedita An Astrologer’s Day MCQs and Answers | Class 11 Chapter 3 As You Like It- William Shakespeare | Class 11 Chapter 2 Othello- William Shakespeare | Class 11 Chapter 1 Macbeth- William Shakespeare | Class 11 The Second Coming – W B Yeats | class 11 English new syllabus And Still I Rise – Maya Angelou | Class 11 English new syllabus Class 11 English Texts (New Syllabus) WBCHSE THE MAN WHO WISHED TO BE PERFECT from Folk Tales of Bengal by Lal Behari Dey

1. Samuel said, ” Swaminthan, where is your homework?”

Answer: Samuel asked Swaminathan where his homework was.

2. “What has he done, Father?” said Swami. (Madhyamik 2022)

Answer: Swami asked his father what he (Samuel) had done.

3. Is there anybody there?” said the traveller.(Madhyamik 2020)

Answer: The traveller asked if anybody was there.

4. “What have you written, Sachin?” the teacher said. (Madhyamik 2019)

Answer: The teacher asked Sachin what he had written.

5. The trainer said, “Why is everybody late today?”
(Madhyamik 2018)

Answer: The trainer asked why everybody was late that day.

6. The policeman said to the thief, “Where have you kept the stolen goods?” (Madhyamik 2017)

Answer: The policeman asked the thief where he had kept the stolen goods.

7. She said to me, “Are you well?” (Madhyamik 2016)

Answer: She asked me if I was well.

8. He keeps saying, “I am very lucky.” (Madhyamik 2015)

Answer: He keeps saying that he is very lucky.

9. The boy said to his friend, “I went to school yesterday.” (Madhyamik 2014)

Answer: The boy told his friend that he had gone to school the previous day.

10. “What is your problem?” said the doctor to the patient. (Madhyamik 2013)

Answer: The doctor asked the patient what his/her problem was.

11. The girl said, “Hurrah! I have won the debate competition.” (Madhyamik 2012)

Answer: The girl exclaimed in joy that she had won the debate competition.

12 “Are cherry seeds lucky?” asked Rakesh. (Madhyamik 2011)

Answer: Rakesh asked if cherry seeds were lucy.

13. “Climb up, little boy,” said the Tree. (Madhyamik 2010)

Answer: The Tree requested the little boy to climb up.

14. “How did you get here, child?” asked the man. (Madhyamik 2009)

Answer: The man asked the child how he/she had got there.

15. The teacher said to his students, “You must love your motherland,” (Madhyamik 2008)

Answer: The teacher advised his students that they must love their motherland.

16. The teacher said, “Man is mortal.” (Madhyamik 2007)

Answer: The teacher said that man is mortal.

17. “Let’s sit down here and talk the matter over?” said Sir Davy to Faraday. (Madhyamik 2006)

Answer: Sir Davy suggested Faraday that they must sit down there and talk over the matter.

18. “Climb up! little boy,” said the Tree. (Madhyamik 2005)

Answer: The Tree requested the little boy to climb up.

19. “Are cherry seeds lucky?” asked Rakesh. (Madhyamik 2004

Answer: Rakesh asked whether cherry seeds were lucky.

Spread the love

You cannot copy content of this page